Recepty z jogurtů ESSENS

22.06.2014 11:10

Vážení členové Klubu ESSENS,

v průběhu měsíce června jsme rozdávali ESSENS Colostrum Probiotics a Jogurtovače ESSENS zcela ZDARMA.
Jistě jste už sami vyzkoušeli jak výrobu jogurtů, tak i nejrůznější receptury, a proto vám přinášíme i pár našich tipů:

Jogurt s ořechy - zdravá bomba

Hotový jogurt ESSENS je možné dochutit několika možnými způsoby. Nejefektivnější na lidské zdraví je spojení s nejrůznějšími typy ořechů.
Ořechy jsou potravinou bohatou hlavně na kvalitní tuky, jsou zdrojem poměrně vysokého množství proteinů, vlákniny, vitaminů (B3 a B6) a minerálních látek (např. vápník, hořčík, draslík, selen).
Na základě vědecky potvrzených znalostí o účincích příjmu ořechů, byla schválena zdravotní tvrzení:
Konzumace ořechů (asi 30 g/den), jako součást vyvážené stravy, pomáhá udržovat zdraví srdce. Toto tvrzení platí pro mandle, lískové ořechy, pekanové ořechy, pistácie a vlašské ořechy.
Konzumace mandlí (asi 28 g/den), jako součást diety s nízkým obsahem nasycených tuků, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a podporuje zdravé srdce.
Náš typ: nastartujte se ráno na úspěšný den a posnídejte náš jogurt s nasekanými ořechy různých druhů.

Výtečný bramborový salát

Kdo by neměl rád typicky český pokrm, kterým je bramborový salát s majonézou.
My jsme však vyzkoušeli vyměnit nezdravou a kalorickou majonézu za náš jogurt a výsledek byl ohromující.
Příprava lahodného a zdravého bramborového salátu - 6 porcí:
Uvaříme 2 kg brambor ve slupce a necháme vychladnout, poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve slané vodě uvaříme kořenovou zeleninu (4 ks mrkve, 4 ks petržel, 1 ks celer), nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám. Dále přidáme 5 ks na kostičky nakrájených sterilovaných okurků, na drobno nasekané dvě středně velké cibule, 1 konzervu sterilovaného hrášku a nasekaná a vychladlá tři vejce na tvrdo.
Nakonec místo majonézy přidáme přibližně 300 ml jogurt ESSENS, opatrně zamícháme, dle chuti dosolíme a dáme do lednice odpočinout.
Náš typ: záměnu majonézy za náš jogurt je možné aplikovat i u jiných salátů, např. vlašský, pařížský, krevetový, vaječný...

Ledové potěšení pro naše nejmenší

Skvělý typ pro parné letní období - zmrzlina z jogurtů ESSENS.
Příprava je jednoduchá. Jogurt ESSENS rozmixujeme s čerstvým ovocem (jahody, maliny, borůvky...), dle chuti dosladíme např. hroznovým cukrem a v uzavřené nádobě vložíme alespoň na 3 hodiny do mrazničky.
Náš typ: použít můžete silikonové nádoby na led nejrůznějších obrazců. Vaše děti vás budou milovat!

Kuřecí mňamka

Tento recept sice nepatří zrovna mezi ty nejzdravější...ale přiznejme si, kdo z nás si čas od času nezahřeší?
Přípravu opět zvládne i malé dítě:
1 kg kuřecích prsních řízků nakrájíme podélně na dlouhé špalíčky, zalijeme přibližně 350ml - 500ml jogurtu ESSENS a necháme alespoň 3 hodiny odpočívat v lednici.
Mezitím si připravíme směs na obalení, doporučujeme promíchat hladkou mouku s rozdrcenými kukuřičnými lupínky, solí a pepřem. Odvážnější z vás mohou vyzkoušet i ostřejší koření jako např. pálivou papriku, chilli apod. Fantazii se meze nekladou. Patřičně odleželé maso necháme jemně okapat a obalíme v připravené obalovací směsi, poté osmažíme do zlatova na rozpáleném oleji.
Náš typ: podávat můžete s naším zdravým bramborovým salátem s jogurtem ESSENS

Hydratujme pleť v horkém letním počasí

Horký a suchý vzduch, přechody z klimatizovaných prostor do rozpálených ulic mají na naši pleť nepříznivý vliv.
Látky obsažené v jogurtech ESSENS jsou skvělým pomocníkem k doplnění hydratace. Stačí nanést malé množství jogurtu na očištěnou pleť a nechat působit 5 - 10 minut.
Náš typ: na mastnou a problematickou pleť smíchejte jogurt s nastrouhanou salátovou okurkou.

Vyzkoušeli jste jiné recepty? Neváhejte a podělte se s námi o ně na našem facebookovém profilu https://www.facebook.com/vuneessens. Děkujeme.